Raporda ayrıca, blok zinciri veya diğer teknolojilerin “blockchainin dijitalleştirme olmadığı ve bu şekilde muamele edilmemesi gerektiğini” belirten en iyi çözüm olup olmadığının değerlendirilmesi öneriliyor. Son olarak, kuruluşlar strateji gelişimine daha iyi izin verdiğinden ve bireysel organizasyonun ötesinde düşünebildiğinden daha çevik bir yaklaşım sürdürmelidir. Bu son nokta şu şekilde açıklanıyor:
“Blok zincirinin merkezden dağıtılmış doğası, izole edilmiş bir yaklaşımdan, parçalanmış ve karmaşık ortamlarda uçtan uca değer zinciri entegrasyonuna dönüşümünü daha ulaşılabilir hale getiriyor. Aslında, bir iş birliği eksikliği bu tür bir dönüşümü baltalayabilir, hatta engelleyebilir. Değerlendirme yaparken özellikle iş birliğinin sağladığı şekilde ağ ve ölçeklendirme etkilerini dikkate almak önemlidir.”
Blockchain Değer Taslak kılavuzu, WEF tarafından geçen yıl yayımlanan “Hype Beyond Block” raporunun takipçisi olup, danışmanlık firması Accenture ile birlikte tasarlanmıştır. Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Blok Zinciri Başkanı Sheila Warren, önceki raporda, blok zinciri dağıtımının kendi başına bir amaç olmamasını vurguladı. Bu teknik incelemenin amacı, teknolojiyi uygulamada rehberlik etmektir, dedi:
“Bu yeni taslak, blok zincirinin belirli bir problem için doğru çözüm olduğunu belirleyen iş liderleri içindir, ancak daha sonra ne yapılacağı henüz bilinmiyor”
Belge, 79 blok zinciri projesinin değerlendirilmesine ve 13 sektörde 550 kişi üzerinde uygulanan küresel bir ankete dayanıyor. Raporda, ankete katılanların % 51'inin, blockchain teknolojisine yatırım yapmayarak “yeni ürün / hizmet geliştirmeyi” takip etmedikleri görülüyor. Ankete katılanların % 23’ü “hız / verimlilik kazancında eksik” ve % 15’i de “maliyet tasarrufunda eksik” kalındığını belirtiyor.
Asya kıtasının kripto parayı sevmesinin 4 nedeni hakkında hazırladığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.