Bazılarının dijital varlıklarla kolaylaştırılabileceğini iddia ettiği Rus yaptırımlarından kaçınma, Perşembe günkü Senato Bankacılık Komitesi oturumunda “dijital varlıkların yasadışı finanstaki rolünü anlamak” başlıklı önemli bir tartışma konusuydu.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in veya diğer yaptırıma tabi kuruluşların kurallar etrafında çalışmak için kripto para birimleri kullanıp kullanamayacakları sorulduğunda, tanıklar bunun olasılığının zayıf olduğu konusunda hemfikirdi.
Michael Mosier, “Son zamanlarda 'bir gecede bir düğmeyi çeviremezsiniz ve bir G20 ekonomisini kripto para birimiyle yönetemezsiniz, sadece likidite yok' diyen Hazine bakan yardımcısı danışmanı olarak halefimden alıntı yapacağım” dedi. Mali Suçları Uygulama Ağı'nın (FinCEN) müdür vekili ve mevcut müdür yardımcısı ve dijital inovasyon yetkilisi duruşma sırasında söyledi.
KUNA Exchange'in kurucusu ve Ukrayna Blockchain Derneği başkanı Michael Chobanian kabul etti.
“Bütün sayıların arkasındaki kişi benim, bunun nasıl olduğunu biliyorum ve fiattan kriptoya büyük miktarda para aktarmak imkansız, fiziksel olarak imkansız” dedi.
Senatör Elizabeth Warren, D-Mass, Perşembe günü, kripto para birimi şirketlerinin yaptırıma tabi kuruluşlarla işlem yapmasını engellemeyi amaçlayan Dijital Varlık Yaptırımlarına Uyum Geliştirme Yasası adlı yeni bir yasa tasarısını da açıkladı.
Warren duruşma sırasında, “Kripto endüstrisi, Rusların servetlerini gizlemek için kripto kullanamayacaklarını iddia ediyor” dedi. “Bu, cumhurbaşkanına, yaptırıma tabi Rus kuruluşlarıyla iş yapan yabancı kripto para birimi şirketlerine yaptırım uygulama ve Hazine sekreterine harekete geçme yetkisi verecek bir yasa tasarısı.”
Senatörler ayrıca, Çin'in 2021'de yenilenen yasağından bu yana Rusya'da artan kripto para madenciliği konusundaki endişelerini de dile getirdiler.