SEC, yabancı menkul kıymetler düzenleyicilere MoU yani Muatabakat Zaptı talepleri gönderilmesi de geri çevrilmiş oldu. Daha önceden Ripple bu türden taleplerin yabancı iş ortaklarına göz dağı verme açısından değerlendirildiğini ifade etmişti. Fakat yargıç da bunların kötü niyet ile yapılmış olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını öne sürdü. Sanıklar ise Lahey Sözleşme sürecini kullanmak istediler.
Ripple Aleyhine Karar
Davada görülen sanıklar SEC’i yavaş ve verimsiz halde olan Lahey Sözleşmesi sürecini kullanmaya yönlendirmek istediler fakat yargıç Netburn, MoU taleplerinin kabul edilebilir olduğunu ifade etti. Bu kapsamda SEC, MoU talepleri ile birlikte elde edilecek tüm belgeleri de hazırlamak zorunda kalacak.
Fakat yine de ayrıcalıklı olarak kabul edilen belgeleri sunmak zorunda değil. Bu bakımdan yabancı düzenleyiciler bilgi paylaşmayı kabul etmezlerse bu durumda SEC’in bu noktada yapabileceği pek bir şey de kalmamış oluyor. Yabancı talepleri konusundaki karar Ripple’ın SEC ile girmiş olduğu mücadelede ilk büyük ve önemli başarısızlık olarak kabul edildi. Nisan ayında da yargıç Ripple’ın, XRP, BTC ve ETH ile ilgili olarak belgelerin keşfedilmesini zorunlu kılma hareketlerini de kısmen kabul etmişti.