Bitcoin, Twitter kullanıcısı Rhythm Trader'ın belirttiği gibi, dünyanın en büyük on birinci parasal sistemi 208 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile Bitcoin, yalnızca Rusya ve Hindistan'ın gerisinde kalıyor ve Kanada, Avustralya ve Güney Kore gibi birçok güçlü ülkeyi ele geçirdi.
Altın, hala 8 trilyon doların üzerinde net bir şekilde dünyanın en büyük parasal değeri olarak önderlik ediyor. Japonya, Çin, Avro Bölgesi ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bu dört alanı kapsıyor. Başka bir kıymetli maden olan Gümüş, yaklaşık 800 milyar dolar değerinde tahmini olarak listede altıncı sırada. İngiltere, İsviçre, Hindistan ve Rusya ilk on ülke olarak listeyi tamamladılar ve Bitcoin on birinci sıradaydı.
- Turing Ödülü Sahibi Jim Gray, Satoshi Nakamoto mu?
- BitPay, Ödemeler için XRP’yi Entegre Ediyor
- Ether Önemli Bir Fiyat Hareketine Hazırlanıyor
- Samsung GatePay ile Ortak Olmak Üzere mi?
- Ethereum Son 6 Ayın En Zirvesinde
Bitcoin: 2016'dan 2019'a Geçiş
Bitcoin’in talep ve güvenilirliği son on yılda katlanarak arttı ve parasal tabanının Güney Kore’den daha fazla olmasını sağladı. Altın ve gümüş piyasa kapitalizasyonundan ayrılan Japonya, yaklaşık 5 trilyon $ 'lık parasal bir tabanla bu çizgiyi yönlendirmekte.
Başka bir Twitter kullanıcısına göre, Bitcoin ilk olarak Aralık 2016'da 20 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile listede otuz birinci sırayı alan bir parasal üs olarak belirlendi. Bitcoin'in kapitalizasyonu Aralık 2017'de 220 milyar $ 'a yükseldi ve başlangıçtan bu yana en yüksek kapitalizasyonu kaydetti. Ancak ertesi yıl 70 milyar dolara geriledi ve bu yılın haziran ayında 190 milyar dolara geri döndü.
Başka bir tablodan elde edilen veriler, 2011-2012 yılları arasında altının para arzının 2018'den sonra istikrarlı bir şekilde yükselmesiyle zirveye ulaştığını ortaya koydu. Öte yandan, Bitcoin, yıl sonunda 21 milyona kadar arzı sınırlı olacak şekilde tasarlandı. Geçtiğimiz on iki aydaki baz para büyümesi, Bitcoin'in birim başına yüzde üç büyüdüğü anlamına geliyor Bu, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Çin ve Euro bölgesi ülkelerinin küresel üretim oranından daha büyük.