Shiller şöyle diyor:
“Benim için hikaye ekonomisi, sadece ekonomistlerin düşüncesini değil, insanların düşüncesinin altında yatan popüler anlatıları incelemek anlamına geliyor. İnsanların neden gürültülü bir ortamda daha çok, sakin bir ortamda da daha az zaman harcadıklarını bilmek zorundayız. Neden borsaya dikkat ediyorlar? Borsayı neden ekonominin sağlığını ölçen bir barometre olarak algılıyorlar? ”
- Bitcoin ‘de 7.000 Dolar Desteği Kırıldı. Şimdi Ne Olacak?
- HEX Tokeni Nedir?
- Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Neden Zarar Ediyor?
- Orchid (OXT) Coinbase Pro’da Başlıyor
- Ethereum 2.0, “Potansiyel Olarak Uzun Yıllar” Yayınlanmayacak
Popüler kripto para birimi Bitcoin’in (BTC), takipçilerini büyük ölçüde oluşturduğu gizemli ortam sayesinde ulaşıyor. Bu gizemli ortamında baş aktörü ise tabi ki Satoshi Nakamoto. Onun bilinmezliği insanların aklında Bitcoin'in güvenliğinin sorgulanmasının önüne geçiyor. Çünkü bu paranın mucidi olmasına karşın sahibi değil. Ancak bir yerlerde olan biteni izlemeye devam ediyor ve istediği zaman müdahale etme gücünün olduğuna inanılıyor.
Shiller de bu durumun bilincinde ve kitabında sürekli olarak Nakamoto'nun ön plana çıkarılarak popülerliğin korunduğunu öne sürüyor. Benzer durumun aynısı diğer kripto paraların başında olan insanlar tarafından da yapılmakta. Twitter üzerinden gizem yaratıp kripto paraların değerini arttırmak bir süredir yapılan bir davranış.