Blokeli kredi kartı veren bankalar, Denizbank, Akbank, Vakıfbank şeklinde sıralanır. Bu bankalardan blokeli kredi kartı almak ve taksitli, online alışveriş yapma avantajından yararlanmak mümkündür. Blokeli kredi kartı alınırken, mevduat hesabının açılması ve içerisinde yer alan bakiyenin karta teminat olarak gösterilmesi şarttır. İçeriğimizin devamından blokeli kredi kartına dair diğer detayları öğrenebilirsiniz.
Blokeli Kredi Kartı Nedir?
Blokeli kredi kartı, bankaya bir mevduat blokesi güvencesi verilerek talep edilebilen kredi kartı tipidir. Normal kredi kartı başvuru aşamasından farklı bir müracaat aşamasına sahiptir. Ancak kullanım açısından klasik kredi kartlarından bir farkı bulunmaz.
Blokeli kredi kartı alacak kişi, öncelikle bankada mevduat hesabı açtırmalı ve mevduat hesabındaki birikimi teminat olarak göstererek kredi kartı talep etmelidir. Edinilen blokeli kredi kartı ile taksitli, online, tek çekim alışveriş, nakit avans çekimi yapılabilir.
Bloke Teminatlı Kredi Kartına Neden İhtiyaç Duyulur?
Bloke teminatlı kredi kartı sistemi, daha önce idari ve kanuni bir takibi borçlarından dolayı yaşamış olan kişilerin kredi kartı edinebilmesini sağlar.
Daha önce kredi ve kredi kartı borçları takibe düşen ardından borçlarını kapatmasına rağmen hala kredi kartı başvuru onayı alamayanlar, bloke teminatlı kredi kartı başvurusu yapabilirler.
Yeni açacakları mevduat hesabı bakiyelerini teminat gösterip, kredi kartı edinme şansları bulunur. Eğer bloke teminatlı kredi kartını kullanırken borçlarını geciktirmeden öderlerse, findeks kredi notlarında da yükseliş sağlayabilirler.
Blokeli Kredi Kartı Veren Bankalar
- Yapı Kredi.
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank.
- Halkbank.
- Türkiye Finans.
- İş Bankası
- Denizbank.
- İş Bankası
- Teb
- Akbank
Denizbank Bloke Teminatlı Kredi Kartı
Denizbank bloke teminatlı kredi kartı, mevduat hesabında bulunan birikim tutarına bağlı olarak talep edilebilir. Örneğin Denizbank’tan mevduat hesabı açıp içerisinde 1.000 TL birikim yapanlar, Denizbank bloke teminatlı kredi kartını ortalama 800 TL limitli şekilde talep edebilirler.
Çünkü blokeli kredi kartları, kullanım limitleri mevduat hesaplarına yatırılan paranın %80’i kadar olacak şekilde sunulur. Blokeli kredi kartı veren bankalar, blokeli kredi kartı açılış başvurularını ise online bankacılık yerine şubelerden kabul ederler.
Akbank Bloke Teminatlı Kredi Kartı
Akbank bloke teminatlı kredi kartı, mevduat hesabında 1.250 TL olan kişilerce, 600 TL ile 800 TL arasında değişen kredi kartı limiti kapsamında alınabilir. Akbank mevduat hesabında 2.000 TL birikimi olanlar, Akbank bloke teminatlı kredi kartını 1.600 TL limitle alabilirler. Her banka gibi Akbank’ta bloke teminatlı kredi kartlarını mevduat hesabında yer alan bakiyenin %80’i kadar limitle sunar.
En İyi Aidatsız Kredi Kartı Başvurusu 2022
Az Riskli Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar 2022 (Güncel Liste)
Vakıfbank Bloke Teminatlı Kredi Kartı
Vakıfbank bloke teminatlı kredi kartı, Vakıfbank şubelerine başvuru yapılarak alınabilmektedir. Kredi notu az riskli olan ve mevduat hesabı açtırarak birikim yapmayı seçenler, Vakıfbank blokeli kredi kartı alabilirler.
Mevduat hesabında 1.250 TL birikimi olanlar için 800 ila 700 TL arasında limiti bulunan Vakıfbank blokeli kredi kartı sunulur. Hesabınızda yer alan birikim tutarını daha yüksek tutmanız halinde daha yüksek limitli bir kredi kartı başvurusu yapabilmeniz mümkündür.
Bloke Teminatlı Kredi Kartı Başvurusu
Bloke teminatlı kredi kartı başvurusu, Vakıfbank, Denizbank, Akbank şubelerinin herhangi birinden yapılabilmektedir. Başvurular internet bankacılığı kanallarından kabul edilmemektedir.
Başvuru için tercih edilen şubeye TC kimlik kartı ile ziyaret gerçekleştirilerek mevduat hesabı açılmalıdır. Hemen ardından mevduat hesabına belirli bir tutarda para yatırılmalıdır. Hesap bakiyesi teminat olarak gösterilip, bakiyenin %80’sine denk gelecek kadar limite sahip bir kredi kartı edinilebilir.
Bu işleyiş sayesinde, blokeli kredi kartı veren bankalar, kart sahiplerinin kredi kartı borçlarını ödememeleri halinde borçları mevduat hesabından otomatik çekme hakkında sahiptir. Diğer yandan borçlar ödenmiyorsa, mevduat hesabı bakiyesinin borca denk gelen kısmına bloke koyma hakkı bankaya aittir.