Kripto Piyasası Toparlanırken, Yatırımcılara Göre Bu 12 Kripto Şu An Satın Alınabilecek En İyi Kriptolar

Bu listede, yatırımcıların şu anda satın alınabilecek en iyi 12 kripto olduğunu düşündükleri coinleri bulacaksınız

2022 yılı pek çok kripto yatırımcısı için kötü geçerken, 2023'te sular yeniden ısınacak gibi görünüyor. Ancak, piyasadaki pek çok gelecek vaat eden proje nedeniyle, pek çok kişi nereden başlayacağından emin değil. Bu listede, yatırımcıların şu anda satın alınabilecek en iyi 12 kripto olduğunu düşündükleri coinleri bulacaksınız:

  1. AltSignals (ASI)
  2. Metacade (MCADE)
  3. Ethereum (ETH)
  4. Binance Coin (BNB)
  5. Bitcoin (BTC)
  6. Polygon (MATIC)
  7. Cardano (ADA)
  8. Chainlink (LINK)
  9. Filecoin (FIL)
  10. Ripple (XRP)
  11. ApeCoin (APE)
  12. Uniswap (UNI)

1. AltSignals (ASI) - Alım Satım Sinyalleri Sektöründe Devrim Yaratıyor

AltSignals nedir?

AltSignals, 2017 yılında piyasaya sürülen bir alım satım sinyalleri sağlayıcısıdır. Kripto, hisse senedi ve forex piyasaları için yüksek kalitede, doğru sinyaller üretmek üzere deneyimli yatırımcılardan oluşan bir ekip tarafından yapılan piyasa analizinin yanı sıra AltAlgo™ olarak bilinen tescilli bir algoritma kullanır. AltSignals gönderdiği 1.500'den fazla çağrıdan %64'lük bir başarı oranına sahip ve her ay olağanüstü getiriler sağlıyor. Öyle ki, Trustpilot sayfasında ortalama 4.9/5 puana sahip yaklaşık 500 olumlu yorum bulunuyor.

Kısa süre önce AltSignals, yeni yapay zekâ ticaret sistemi ActualizeAI'nin gelişimini finanse edebilmek için yerel token presale'ini başlattığını duyurdu. ActualizeAI, inanılmaz derecede doğru sinyaller üretmek için makine öğrenimi ve duyarlılık analizi gibi yapay zekâ teknolojisindeki en son gelişmelerden yararlanacak. AltSignals'ın hedefi, ActualizeAI'nin kazanma oranını %80'in üzerine çıkarmaktır. Ayrıca ASI token sahiplerine yeni algoritmaya özel erişim hakkı da verilecek.

Neden AltSignals'a Yatırım Yapmalısınız?

AltSignals, AltAlgo™ aracılığıyla piyasanın en iyi sinyallerinden bazılarını üretebildiğini zaten kanıtlamıştır. ActualizeAI'nin yeteneklerini güçlendirmesi ve AltSignals'ı rekabette öne çıkarması bekleniyor. Birçok kişi, ActualizeAI'nin geliştirilmesiyle ilgili haberler çıktığında ASI'nin ilk yatırımcılardan yoğun bir satın alma faaliyeti göreceğini tahmin ediyor.

AltSignals ayrıca hâlihazırda oldukça büyük olan topluluğunu AI Members Club aracılığıyla daha da geliştirmeye kararlı. Burada ASI sahipleri, daha fazla ASI token karşılığında AltSignals'a geri bildirim ve fikirleriyle katkıda bulunabilecek ve yaklaşan kripto presale'leri için özel bildirim gibi daha gelişmiş ekosistem özelliklerinin kilidini açabilecekler. Ayrıca platform için bir yönetişim tokenı görevi görerek kullanıcıların yaklaşan değişiklikleri oylamasına ve yenilerini önermesine olanak tanır.

AltSignals'a Yatırım Yapmanın Riskleri

AltSignals, piyasadaki gerileme nedeniyle zarar görebilir ve bu da genel olarak talebi azaltabilir. Diğer sinyal sağlayıcıları da AltSignals'ın sahip olduğu özellikleri keşfedebilir ve yeterli kaynakları varsa platformun pazar payının bir kısmını alabilecek rakip bir ürün piyasaya sürebilir.

>>> AltSignals presale'ine buradan katılabilirsiniz <<<

2. Metacade (MCADE) - “Kazanmak İçin Oyna” Sektörünü Domine Etmeye Hazır

Metacade nedir?

Metacade, GameFi pazarını kasıp kavuran bir “Kazanmak için Oyna” (P2E:Play-to-earn) topluluk merkezidir. Kısa süre önce, P2E devrimine erken katılmak isteyen binlerce yatırımcıdan presale'de $13,6m'ın üzerinde para topladı. Platformun kendisi, özel forumlar, en yeni GameFi alfaları ve kullanıcılara düşünceleri için kripto ödülleri ödeyen bir inceleme sistemi gibi, oyuncuların blok zinciri oyun dünyasında avantaj sağlamak için ihtiyaç duydukları her şeye sahiptir.

Metacade, GameFi endüstrisinin arkasındaki temel itici güçlerden biri olmayı hedefliyor. Sadece merkezî olmayan oyun alanında merkezî bir toplanma noktası olarak hareket etmeyi değil, aynı zamanda Metagrantlar ile bir sonraki P2E oyun dalgasının yaratılmasında da kritik bir rol oynamayı planlıyor. Metagrantlar, topluluk üyelerine oy hakkı tanıyarak hangi oyun ve üreticilere Metacade hazinesinden fon tahsis edilmesi gerektiğini belirliyor ve neticede ilgili oyun, platformun sanal oyun salonunda sergileniyor.

Neden Metacade'e Yatırım Yapmalısınız?

Metacade, P2E oyuncuları için yükselerek bir marka haline gelme potansiyeline sahiptir. Discord ve Twitch gibi diğer topluluk tabanlı oyun platformlarının izinden giden platform, geniş bir oyuncu kitlesini, kripto yatırımcılarını ve kendilerine hizmet etmeye odaklanmış bir topluluk arayan geliştiricileri çekmeye hazır görünüyor.

GameFi pazarının öngörülen büyümesi göz önünde bulundurulduğunda bu durum daha da karmaşık bir hal alıyor. Crypto.com tarafından hazırlanan bir raporda piyasanın, GameFi'nin 2025 yılına kadar geleneksel oyunların 10 katı oranında büyümesini ve bu süreçte 50 milyar dolarlık bir pazara dönüşmesini beklediği açıklandı. Metacade'in yerel tokenı MCADE, yüz binlerce yeni oyuncunun sevdiği şeyi yaparak, yani oyun oynayarak ödüller kazanma umuduyla buraya katılması neticesinde muazzam bir fiyat artışı görebilir. Bu nedenle Metacade, şu anda yatırım yapmak için en iyi kripto presale'lerinden birini sunarak listede üst sıralarda yer alıyor.

Metacade'e Yatırım Yapmanın Riskleri

Metacade sağlam bir seçenek gibi görünse de piyasadaki dalgalanmalara karşı hâlâ hassas. Uzun süreli bir düşüş trendi, piyasada bir bütün olarak talebin azalması halinde MCADE'in fiyatını baskılayabilir. Bu arada, rakip projelerin Metacade'in pazar payını ele geçirmeye çalışması riski de var ve bu da talebi azaltabilir.

>>> Metacade son aşama presale'ine buradan katılabilirsiniz <<<

3. Ethereum (ETH) - Lider Akıllı Sözleşme Çözümü

Piyasa Değeri: 187 milyar dolar

Ethereum nedir?

Ethereum, dünyanın önde gelen layer-1 ağı ve piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimidir. 2015 yılında tanıtılan Ethereum, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler kullanarak merkezî olmayan uygulamalar (dApps) oluşturmasına ve dağıtmasına olanak tanır.

Bu akıllı sözleşmeler şu anda Uniswap, OpenSea ve MetaMask gibi kripto paranın en büyük isimleri de dâhil olmak üzere yaklaşık 4.000 merkeziyetsiz uygulamaya (DappRadar) güç sağlamak için kullanılmaktadır. Ethereum ayrıca kripto piyasasının önde gelen merkeziyetsiz finans (DeFi) ve değiştirilemez token (NFT) projelerinin çoğuna ev sahipliği yaparak ETH'nin fiyatının yükselmesine ve en iyi akıllı sözleşme ağı olarak yerini sağlamlaştırmasına yardımcı oldu.

Neden Ethereum'a Yatırım Yapmalısınız?

Ethereum projesine yatırım yapmak için pek çok neden var, özellikle de son güncellemelerinin ardından sahip olduğu potansiyel. Eylül 2022'de Ethereum, iş ispatı (PoW) sisteminden hisse ispatı (PoS) mutabakat mekanizmasına geçerek karbon ayak izini önemli ölçüde azalttı ve gelecekteki bazı önemli yükseltmelerin önünü açtı. Bu yükseltmelerden biri, Ethereum'un saniye başına işlem sayısını (TPS) 100.000'e kadar çıkarabilecek olan sharding'dir.

Ethereum ayrıca, Ethereum ekosistemini geliştirmek için çalışan aylık 4.000'den fazla aktif açık kaynak geliştiricisi ile en iyi kripto geliştirici topluluklarından birine sahiptir. Bu güçlü geliştirici topluluğu Ethereum'un sürekli gelişmesini ve yol haritasındaki hedeflere ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Sonuç olarak, Ethereum'un layer-1 alanındaki liderliğini yakın zamanda kaybetmesi pek olası görünmüyor. Diğer kripto para birimleri üzerindeki benzersiz hakimiyeti, onu ana akım dijital para yatırımcılarının ve işletmelerinin sıkı bir favorisi haline getirerek Ethereum'un fiyatını daha da desteklemekte ve onu yeni zirvelere taşımaktadır.

Ethereum'a Yatırım Yapmanın Riskleri

Ethereum ağının son derece güvenli olan görünümünün karşı karşıya olduğu en büyük risklerden biri, onu en üst noktadan düşürmeyi amaçlayan rakiplerin sayısıdır. Etheruem'un konumu sarsılmaz görünse de, bir rakibin ciddi bir rekabet oluşturacak kadar pazar payı çalması elbette ilk kez olmayacaktır.

Dahası, Ethereum'un başarısı büyük ölçüde uygulamalarının ve akıllı sözleşmelerinin başarısına bağlıdır. Bu dApp'lerin benimsenmemesi ya da gerçek dünyadaki sorunları çözememesi halinde Ethereum'a olan talep azalabilir.

4. Binance Coin (BNB) - Dünyanın En Büyük Kripto Borsasının Yerel Token'ı

Piyasa Değeri: 46 milyar dolar

Binance Coin nedir?

Binance Coin (BNB), dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Binance borsasının yerel kripto para birimidir. Binance Coin 2017 yılında piyasaya sürülmüştür ve o zamandan beri Binance ekosisteminin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Başlangıçta kripto kullanıcıları için alım satım ücreti indirimleri gerçekleştirmenin bir yolu olarak hayata geçmiş, ancak o zamandan beri çok amaçlı bir yardımcı tokena dönüşmüştür ve en önemlisi Binance Smart Chain'i desteklemektedir. Bu akıllı sözleşme özellikli zincir, 4.500'den fazla dApp için altyapı sağlayan Ethereum'un en büyük rakibidir (DappRadar). Bu durum, BNB'nin en değerli dördüncü dijital para birimi olarak Ethereum'un hemen altında yer almasına neden olmuştur.

Neden Binance Coin'e Yatırım Yapmalısınız?

Binance'in dünyanın en büyük kripto para borsası olduğu düşünüldüğünde, kripto piyasasının kızıştığı dönemlerde BNB'ye olan talebin artması şaşırtıcı değildir. Yatırımcılar daha düşük işlem ücretleri ödemek ve Binance Launchpad token satışlarına erişmek için BNB kripto varlıklarını kullanmaktadır., BNB'nin kendisi ise, kullanıcılar dApp'lerinden biriyle etkileşime geçtiğinde işlem ücretlerini ödemek için BNB kripto kullanır. Bu da BNB'yi bir bütün olarak kripto para piyasasında yatırım yapmak için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

Ek olarak, Binance Coin, Binance'in üç ayda bir gerçekleştirdiği token yakımları sayesinde deflasyonisttir. Binance, 2017'den bu yana toplam dolaşımdaki BNB arzının neredeyse dörtte birini yakarak (BNBBurn), yerel kripto para birimine olan talep artma eğilimindeyken arzını kısıtlamıştır.

Binance Coin'e Yatırım Yapmanın Riskleri

Binance Coin'e yatırım yapmanın en büyük riski, FTX tarzı başka bir çöküş veya kripto kışının Binance borsasını vurmasıdır. Binance'in yayınladığı rezerv ispatları göz önünde bulundurulduğunda pek olası olmasa da, BNB'nin bir sonraki FTT olma riski vardır ve bu da BNB'nin fiyatını aşağı çekecektir.

Ayrıca, BNB'nin uzun vadeli beklentileri Binance ekosisteminin büyümeye devam etmesine bağlıdır. Binance, sektörde popülerliğini koruyamazsa veya düzenleyici sorunlarıyla karşılaşırsa, Binance Coin'e olan talep azalabilir.

5. Bitcoin (BTC) - Kripto'nun Kralı

Piyasa Değeri: 426 milyar dolar

Bitcoin nedir?

Dünyanın ilk dijital varlığı olan Bitcoin, dünyanın dört bir yanındaki kripto para yatırımcılarının gözdesi olmaya devam ediyor ve şu anda satın alınabilecek en iyi kriptolardan biri olarak kabul ediliyor. 2009 yılında takma isimi Satoshi Nakamoto olan biri tarafından tanıtılan Bitcoin, blok zinciri teknolojisini ortaya çıkardı. O zamandan beri dünyanın en değerli kripto para birimi olarak rakipsiz kaldı ve Ethereum'un iki katından fazla toplam piyasa değerine sahiptir.

Kripto meraklısı olmayan çoğu kişi için Bitcoin muhtemelen en aşina oldukları kripto varlıktır. Birçok kişi Bitcoin'in kripto para alanındaki en merkeziyetsiz proje olduğunu düşünmektedir; ağı kontrol eden, işlemleri veya Bitcoin arzını doğrulayan merkezî bir otorite yoktur, bu da onu gerçekten merkeziyetsiz bir dijital varlık haline getirmektedir.

Neden Bitcoin'e Yatırım Yapmalısınız?

Bitcoin'e yatırım yapmak S&P 500'e yatırım yapmak gibidir. En göz alıcı yatırım değildir ve size bir gecede büyük kazançlar sunmaz. Ancak istikrarlı bir yatırımdır (en azından daha değişken olan diğer kripto varlıklarla karşılaştırıldığında) ve yatırımcıların kapsamlı kripto piyasasına dâhil olmalarını sağlar.

Kripto sektöründeki birçok kurumsal yatırımcı da bu konuda hemfikir görünüyor. Buy Bitcoin Worldwide'a göre, bu yazının yazıldığı sırada 36 milyar doların üzerinde olan toplam Bitcoin arzının %7.7'sinden fazlası halka açık/özel sektörde işlem gören şirketlere, borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) ve ülkelere aittir.

Bitcoin'e Yatırım Yapmanın Riskleri

Bitcoin'in riski diğer kripto projelerine kıyasla daha az olsa da, en önemli risk Bitcoin'in daha kullanışlı yardımcı tokenlar lehine halkın gözünden düşmesidir. IBM geçmişte bilgisayar teknolojisine öncülük etmiş ancak sonunda daha iyi ürünlere sahip yeni şirketler tarafından geride bırakılmıştır. Bitcoin, daha iyi işlevsellik ve kullanım alanları sunan ya da gaz ücretlerini düşüren blok zinciri projeleri tarafından tahtından indirilerek itibarını kaybedebilir ve talep azalabilir.

6. Polygon (MATIC) - Değerli Bir Layer-2 Çözümü

Piyasa Değeri: 9.8 milyar dolar

Polygon nedir?

Eskiden Matic Network olarak bilinen Polygon, Ethereum blok zinciri için bir layer-2 ölçeklendirme çözümüdür. 2017 yılında tanıtılmıştır ve Ethereum ağı ile ilişkili ölçeklenebilirlik sorunlarını ve yüksek gaz ücretlerini ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır.

Polygon bunu, Ethereum ana zincirine bağlı kalırken ondan bağımsız olarak çalışan bir yan zincir oluşturarak başarır. Bu yan zincir, daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağlar, ancak yine de kullanıcıların ve geliştiricilerin Ethereum ağı ile etkileşime girmesine olanak tanır.

Neden Polygon'a Yatırım Yapmalı?

Polygon, pazarın önde gelen layer-2 çözümü olarak kendini rakiplerinden ayırdı ve bazı büyük isimlerle ortaklıklar kurdu. Adidas, Meta, Stripe, Starbucks ve Disney, teknolojisini kullanmak veya Polygon ekosisteminin büyümesine yardımcı olmak için Polygon ile işbirliği yaptı.

Polygon, yüksek hızları ve düşük ücretleri sayesinde kripto alanında birkaç önemli proje ile popülerlik kazanmıştır. Polygon'un ortaklarından bazıları Curve Finance, Ocean Protocol, Chainlink ve Augur'dur. Benzer şekilde, Polygon ağı üzerinde 1.500'den fazla dApp inşa edilmektedir. Polygon'un ekosisteminin büyümesi kripto para birimine olan talebi artırmakta ve gelecekte de artırmaya devam etmesi muhtemeldir.

Polygon'a Yatırım Yapmanın Riskleri

Polygon'un başarısı büyük ölçüde Ethereum ekosisteminin büyümesine bağlıdır. Ethereum pazardaki konumunu koruyamazsa veya düzenleyici sorunlarıyla karşılaşırsa, Polygon'a olan talep de azalabilir.

Ayrıca, Arbitrum veya Optimism gibi diğer layer-2 ölçeklendirme çözümlerinin Polygon'un pazar payını çalma riski de bulunmaktadır. Polygon şu anda pazarda açık ara önde olsa da, Arbitrum son zamanlarda ilgi çekmeye başladı ve Polygon'un hakimiyeti için bir tehdit oluşturuyor.

7. Cardano (ADA) - Cazip Bir Ethereum Rakibi

Piyasa Değeri: 11.3 milyar dolar

Cardano nedir?

Cardano, bir blok zinciri araştırma ve geliştirme şirketi olan IOHK tarafından 2015 yılında oluşturulan merkeziyetsiz bir platformdur. Ethereum'un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson tarafından kurulmuştur ve bir hisse ispatı (PoS) mutabakat mekanizması kullanılarak inşa edilmiştir. Cardano, güvenli ve ölçeklenebilir bir ağ oluşturmak için araştırmaya dayalı bir yaklaşım kullanarak şu anda blok zinciri alanında var olan ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve sürdürülebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlamaktadır.

Neden Cardano'ya Yatırım Yapmalısınız?

Geliştirme stratejisi, Cardano'ya yatırım yapmayı düşünmenizi sağlayacak en önemli nedenlerden biridir. Her yükseltme, önde gelen akademisyenler tarafından hakem denetiminden geçirilir ve bu da Cardano'nun kanıtlanabilir şekilde güvenli bir mutabakat mekanizmasına sahip akıllı sözleşme özellikli blok zincirlerinden biri olmasını sağlar.

Djed stablecoin ve Hydra'nın tanıtımı gibi son güncellemeler, Cardano'yu yatırım yapılacak en iyi kriptolardan biri olarak değerlendirmek için daha da fazla neden sağlayabilir. Djed, Cardano'nun DeFi yeteneklerine kapı açarken, Hydra teorik olarak ağın işlem hızını yaklaşık 250 TPS'den 1 milyon TPS'ye çıkarabilir.

Cardano'ya Yatırım Yapmanın Riskleri

Birçok kripto yatırımcısını vazgeçiren husus, Cardano'nun benzer layer-1 ağları yakalamasının ne kadar uzun sürdüğüdür. Ethereum 2015 yılında geliştiricilerin akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak sağlarken, Cardano akıllı sözleşme özelliklerini ancak 2021 yılında ekledi. Cardano savunucuları bunun, projeyi teorik olarak en gelişmiş projelerden biri yapan yavaş ve istikrarlı yaklaşımın bir sonucu olduğunu savunurken, diğerleri bunu Cardano'nun Ethereum'u gerçekten alt edememesinin nedeni olarak tanımlıyor.

Dahası, Cardano layer-1 alanında sıkı bir rekabetle karşı karşıya. Ethereum ve Binance Coin'in yanı sıra Solana, Polkadot ve Avalanche gibi projelerin hepsi bir numara olmak için yarışıyor. Cardano kendini farklılaştıramaz ve pazar payını yakalayamazsa, başarısız olmaya mahkum olabilir.

8. Chainlink (LINK) - Piyasadaki Tüm Ürünler İçin Gerekli Bir Bileşen

Piyasa Değeri: 3.2 milyar dolar

Chainlink nedir?

Chainlink, 2017 yılında tanıtılan merkeziyetsiz bir oracle ağıdır. Akıllı sözleşmeler ile gerçek dünya verileri arasında güvenli bağlantılar sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu sayede akıllı sözleşmeler, hava durumu bilgileri ya da finansal veriler gibi zincir dışı verilere erişerek yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir.

Chainlink bunu, birden fazla kaynaktan veri alan ve doğrulayan ve bunları blok zincirine aktaran merkeziyetsiz bir düğüm ağı kullanarak gerçekleştiriyor. Chainlink'in en popüler kullanım alanlarından biri, Aave, Frax ve Compound gibi önde gelen projelere güç verdiği DeFi alanıdır.

Neden Chainlink'e Yatırım Yapmalısınız?

Chainlink, kripto endüstrisinin içindeki ve dışındaki oyuncularla 1.400'den fazla ortaklık kurarak kendisini bir oracle ağı olarak konumlandırmıştır. Şu anki en büyük rakibi Band Protocol'ün ortaklık sayısı ise sadece 70'tir. Ortakları arasında Google, Oracle ve SWIFT yer alıyor ki bu da Chainlink'in güvenilirliğini ve potansiyelini ortaya koyuyor.

Chainlink ayrıca diğer kriptolara kıyasla inanılmaz derecede çok yönlüdür ve merkezî olmayan çok çeşitli uygulamalar ve protokollerle bağlantı kurar ve çalışır. Bu çok yönlülük, finans, sigorta ve tedarik zinciri yönetimi dâhil olmak üzere çeşitli sektörlerde benimsenmesine yol açmıştır.

Chainlink'e Yatırım Yapmanın Riskleri

LINK'in fiyat artışının büyük bir kısmı gerçek dünyadaki faydasından ziyade spekülasyona dayanmaktadır. Staking 2022'nin sonlarında tanıtılana kadar, LINK Chainlink ekosisteminde çok az fayda sağladı ve hâlâ diğer kripto projeleriyle aynı düzeyde fayda sunmuyor.

Chainlink'in ana akım benimsemeye ulaşamaması ve işletmelerin özel yapım çözümler kullanmayı tercih etmesi olasılığı da var. Bu durum Chainlink'in piyasadaki kullanımını sınırlayacak ve uzun vadeli büyüme potansiyelini ciddi şekilde engelleyecektir.

9. Filecoin (FIL) - Yeni Nesil Dosya Depolama

Piyasa Değeri: 2.2 milyar dolar

Filecoin nedir?

Filecoin, merkezî bulut depolama sağlayıcılarını alt etmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir depolama protokolüdür. Filecoin, verileri merkezî sunucularda depolamak yerine, merkeziyetsiz bir şekilde depolamak ve dağıtmak için dünyanın dört bir yanındaki sağlayıcılardan oluşan bir ağ kullanır. Platform Protocol Labs tarafından geliştirilmiş ve birkaç yıllık geliştirme sürecinin ardından 2020 yılında piyasaya sürülmüştür.

Filecoin, kullanıcıları bilgisayarlarında depolama alanı ve bant genişliği sağlamaya teşvik ederek merkezî olmayan bir depolama ağı üzerinden çalışır. Fazladan depolama alanına sahip olan kullanıcılar, bu alanı ihtiyacı olanlara kiralayarak Filecoin'in yerel kripto para birimi olan FIL kripto ödülleri kazanabilir. Bu durum, depolama ücretlerinin merkezî sağlayıcılara kıyasla önemli ölçüde düşük olmasını sağlamıştır.

Neden Filecoin'e Yatırım Yapmalısınız?

Veri depolama talebi neredeyse doğrusal olarak arttıkça, tüm bu verileri işlemek için daha fazla çözüm ihtiyacı da artmaktadır. Filecoin için, dünya genelinde kullanılmayan milyonlarca terabayt depolama alanı varken Google veya Amazon'un daha fazla veri merkezi inşa etmesi mantıklı değildir. Merkeziyetsiz dosya depolama, verileri depolamanın uygun maliyetli ve sansüre dayanıklı bir yolu olarak ilgi görmeye başladıkça, Filecoin de hızla benimsenmeye başlayacaktır.

Filecoin'e Yatırım Yapmanın Riskleri

Filecoin'e yatırım yapmanın riskleri de yok değil. Merkezî olmayan bulut depolama pazarı, istikrarlı bir şekilde büyüyor olsa da, merkezî sektöre kıyasla hala küçük kalıyor. Amazon, Google ve Microsoft gibi devlerin Filecoin gibi merkezî olmayan protokolleri ciddi bir tehdit olarak gördüğünü varsayalım. Bu durumda, pazardaki hakimiyetleri Filecoin'e benzer bir çözümle kolayca rakip olmak için kullanılabilir.

İkinci olarak, Filecoin'in depolama maliyetlerinin rekabetçi yapısı, Bitcoin madenciliğine benzer şekilde bazı sağlayıcıları piyasa dışına itebilir. Bu da en fazla kaynağa sahip olanların piyasayı ele geçirmesiyle daha fazla merkezîleşmeye yol açabilir.

10. Ripple (XRP) - TradFi'nin Görünümünü Değiştiriyor

Piyasa Değeri: 20.3 milyar dolar

Ripple nedir?

Ripple, geleneksel SWIFT bankacılık sistemini ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir ödeme ağıdır. Ripple, finansal kurumların küresel işlemleri gerçekleştirmeleri için daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli bir yol sağlamayı amaçlamaktadır. Ağ, bu işlemleri kolaylaştırmak için kendi yerel kripto para birimi XRP'yi bir köprü para birimi olarak kullanıyor. Bir transferin tamamlanması SWIFT'te yüksek ücretlerle günler alırken, Ripple işlemleri neredeyse anında ve oldukça düşük bir maliyetle gerçekleşiyor.

Bu yenilik dikkat çekici olsa da Ripple, SEC'in XRP'nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Ripple Labs'a karşı dava açmasından bu yana tartışmalara saplanmış durumda. O zamandan beri XRP'nin fiyatı, davanın sonucunu çevreleyen belirsizlik nedeniyle bastırıldı.

Neden Ripple'a Yatırım Yapmalısınız?

Devam eden davaya rağmen Ripple, Santander, Bank of America ve American Express gibi birçok büyük finans kuruluşuyla ortaklıklar kurdu. Bu benimseme, benzer finans devlerinin Ripple'ın ağını kullanmayı düşünmeleri için bir emsal teşkil ediyor ve sonuç olarak Ripple'ın dava sonrası başarı potansiyeli çok büyük.

Elbette Ripple'ın geleceği davanın sonucuna bağlı, ancak hafifletici birçok etken olumlu bir sonuca yol açabilir. Binlerce XRP yatırımcısı ve onlarca avukat davanın arkasında dururken SEC bocalıyor gibi görünüyor.

Ripple'a Yatırım Yapmanın Riskleri

Ripple'a yatırım yapmanın en göze batan riski, davayı kaybetmesidir. Aslında bu, tüm kripto para piyasası için bir risktir çünkü dönüm noktası niteliğindeki davayı kaybetmek, diğer kripto projelerinin daha fazla incelenmesinin önünü açacaktır. Davanın sonucu ne olursa olsun, kararın aşırı dalgalanmaya neden olması beklenmektedir.

11. Apecoin (APE) - Metaverse'e Güç Veriyor

Piyasa Değeri: 1.7 milyar dolar

Apecoin nedir?

ApeCoin, Ape ekosisteminin yerel tokenidir. Yuga Labs tarafından Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve ilgili NFT koleksiyonlarının büyük başarısının ardından geliştirilmiştir. APE, kullanıcıların özel etkinliklere, hizmetlere ve oyunlara erişmesine ve ApeCoin DAO'da oy kullanmasına olanak tanıyan bir yönetişim ve yardımcı tokenı görevi görür.

ApeCoin'in başlangıcından bu yana Yuga, Benji Bananas ve Dookey Dash gibi “kazanmak için oyna” (P2E) oyunlarıyla Ape ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyüyor. En heyecan verici olanı, 2022'de Yuga'nın ApeCoin'in gerçek potansiyelini test edecek bir metaverse olan Otherside üzerinde çalıştığını duyurmasıdır.

Neden Apecoin'e Yatırım Yapmalısınız?

Kripto topluluğundaki birçok yatırımcı Otherside'ın ApeCoin'e yatırım yapmak için en güçlü neden olduğunu düşünüyor. Otherside, hâlihazırda başarılı olan The Sandbox metaverse oyununun arkasındaki ana şirket olan Animoca Brands ve metaverse teknolojisi ve sanal dünyalar konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Improbable ortaklığında geliştirilmektedir. Improbable'ın M² ağını kullanarak, 10.000'den fazla oyuncu Otherside'da gerçek zamanlı olarak etkileşime girebilecek.

Otherside, Koda adı verilen uzaylıların yaşadığı uzak bir gezegende geçiyor. "İlk Yolculuk" olarak bilinen bir demoda, yüzlerce oyuncu Koda adlı bir patronla mücadele etmek için oyuna giriş yaptı. Birçok kişiye göre demo büyük bir başarıydı. Oyunun cilalanmış halinin bu yıl içinde çıkması bekleniyor.

Otherside'ı çevreleyen heyecan, oyunun sanal arazileri olan Otherdeeds'in popülaritesi ve nadir bulunan oyun içi varlıkları hakkındaki söylentilerle kendini gösteriyor. OpenSea'ye göre, Otherdeeds ilk 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde satış yaptı ve şu anda herhangi bir değiştirilemez token koleksiyonu için tüm zamanların en yüksek dördüncü işlem hacmine sahip.

Apecoin'e Yatırım Yapmanın Riskleri

ApeCoin'in mevcut değerinin büyük bir kısmının Yuga'nın Otherside'ı başarılı bir şekilde piyasaya sürmesine ve büyütmesine dayandığı göz önüne alındığında, özellikle mevcut ayı piyasasında bu listedeki en spekülatif kripto varlıklarından biri olduğu söylenebilir. Metaverse hype'ı önemli ölçüde azalırsa veya Otherside hatalarla dolu olarak piyasaya sürülürse, APE ciddi şekilde olumsuz etkilenebilir.

12. Uniswap (UNI) - Yatırımcılara Ticaretleri Üzerinde Kontrol Sağlıyor

Piyasa Değeri: 4.7 milyar dolar

Uniswap nedir?

Uniswap, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş merkezî olmayan bir kripto para borsasıdır (DEX). Otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) sistemi kullanır ve kullanıcıların bir emir defteri olmadan token ticareti yapmasına olanak tanır. Uniswap, tokenların fiyatını arz ve taleplerine göre hesaplamak için akıllı bir sözleşme kullanır. Kullanıcılar, bir alıcı veya satıcının siparişlerini eşleştirmesini beklemeden anında token ticareti yapabilirler.

Uniswap'in en önemli özelliklerinden biri, kullanıcıların tokenlarını bir araya getirmelerine ve likiditelerini kullanarak gerçekleştirilen işlemlerden gelir elde etmelerine olanak tanıyan likidite havuzlarıdır. Bu durum, kullanıcıların kripto varlıklarından pasif gelir elde etmelerine ve aynı zamanda Uniswap ağına likidite sağlamalarına olanak tanır.

Neden Uniswap'e Yatırım Yapmalısınız?

FTX'in çöküşüne tanık olduktan sonra, kripto yatırımcıları haklı olarak merkezî borsalara şüpheyle yaklaşıyor. Dünyanın en popüler DEX'lerinden biri olan Uniswap, daha fazla kullanıcı fonlarının kontrolünü ele geçirdikçe fayda sağlayacak ve bu nedenle yatırım yapılacak en iyi kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dahası, UNI tokenı geçmiş boğa piyasalarında son derece iyi performans gösterdi. Uniswap, herkesin bir token listelemesine ve bir ticaret çifti oluşturmasına izin verir, yani diğer birçok kripto varlığı ilk olarak Uniswap gibi DEX'lerde listelenir. Platforma daha fazla kullanıcı ve varlık katıldıkça, UNI tokenı muhtemelen zaman içinde değer kazanacaktır.

Uniswap'e Yatırım Yapmanın Riskleri

UNI'nin bir bütün olarak kripto piyasasıyla olan doğal bağı, büyümesi için katalizör olabilecek daha az tuhaflık olduğu anlamına geliyor. Kripto para piyasalarında bir gerileme yaşanırsa, UNI'nin fiyatı büyük ölçüde düşebilir.

UNI ayrıca diğer DEX'lerin ve pasif gelir çözümlerinin rekabetiyle de karşı karşıya. Bu projeler daha fazla pazar payı elde ederse, UNI'ye olan talep azalabilir.

Şu Anda Satın Alınabilecek En İyi Kripto Hangisidir?

Genel olarak, bu listedeki kripto tokenlerin hepsi sağlam seçimlerdir. Elbette riskleri yok değil, ancak piyasa toparlandıkça fiyat artışlarını tetikleyebilecek bazı güçlü destekleyici faktörler de var.

Özellikle AltSignals ve Metacade, büyük potansiyele sahip iki harika uzun vadeli yatırım fırsatı gibi görünüyor. Her iki token da henüz presale aşamasında, ancak olağanüstü özellikleri sayesinde büyümek için bolca alana sahip. AltSignals'ın kanıtlanmış geçmiş performansı ve yapay zekâ merkezli planları, piyasanın şimdiye kadar gördüğü en kârlı sinyal sağlayıcı olmasına yol açabilir.

Aynı zamanda Metacade, bir gün GameFi ile ilgili her şey için gidilecek bir topluluk platformu haline gelebilir. Bu listedeki kripto paralardan bazılarını almayı düşünüyorsanız, çok geç olmadan bu iki projeyi kontrol ettiğinizden emin olun.

Kripto ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kripto para birimleri nelerdir?

Kripto para birimleri, güvenlik için kriptografi kullanan ve bir merkez bankasından bağımsız olarak çalışan dijital varlıklardır. Genellikle merkezsizdirler ve işlemleri saklamak ve kaydetmek için blok zinciri teknolojisini kullanırlar.

Kripto presale'i nedir?

Kripto presale'i, kripto para projeleri tarafından resmî lansmanlarından önce fon sağlamak için kullanılan bir bağış toplama yöntemidir. Bir presale sırasında, yatırımcılar projeye fon sağlama karşılığında indirimli bir fiyattan token veya coin satın alabilirler.

2023'te hangi kripto para fırlayacak?

2023'te hangi kripto varlıklarının patlayacağını kesin olarak tahmin etmek mümkün değildir. Ancak birçok analist Metacade ve AltSignals'ın mevcut fiyatlarına kıyasla güçlü bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor.

Kısa vadeli yatırım için bugün hangi kripto satın alınmalı?

Kısa vadeli yatırımlar için, Ethereum'un sharding uygulaması veya ApeCoin'in Otherside'ı gibi piyasaya katalizör niteliğinde yeni şeyler sunması beklenen kriptolara odaklanmak önemlidir.

Uzun vadeli yatırım için bugün hangi kripto satın alınmalı?

Uzun vadeli yatırımlar için güçlü temellere ve uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip kripto paraları aramak önemlidir. Kripto portföyünüz için bazı umut verici seçenekler arasında Metacade, AltSignals ve Chainlink bulunmaktadır.

Hangi kripto en yüksek potansiyele sahip?

En yüksek potansiyele sahip kripto paralar güçlü kullanım alanlarına, yenilikçi teknolojilere ve kendini adamış bir destekçi topluluğuna sahip olanlardır. Metacade, AltSignals, Ethereum, Chainlink ve Filecoin bu tanıma uymaktadır.

2023'te yatırım yapılabilecek en iyi kripto para birimi hangisidir?

2023'te yatırım yapılacak en iyi kripto para birimi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin gibi piyasa devlerini seçmek daha güvenli bir bahistir ancak daha az kazanç sağlayabilir. Metacade ve AltSignals gibi daha yeni tokenlar en fazla büyüme potansiyeline sahiptir.

Kripto para ETF'leri (Borsa Yatırım Fonları) var mı?

Evet, kripto para ETF'leri mevcuttur. Bu borsa yatırım fonları, bir kripto para sepetinin performansını takip ederek yatırımcıların geniş kripto piyasalarına dâhil olmalarını sağlar. Bazı popüler seçenekler arasında Grayscale Bitcoin Trust ve Bitwise 10 Crypto Index Fund bulunmaktadır.

AltSignals presale'ine buradan katılabilirsiniz.

Metacade presale'ine buradan katılabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sponsor Makale Haberleri