Bitcoin’de Short ve Long Nedir?
Kaldıraçlı İşlem Nedir?
Kaldıraçlı işlemler ile hem Bitcoin’de Short ve Long tahmini yaparak hem de bu tahmini yaparken ne kadar para riske edileceğini seçerek kazanç sağlamaya çalışılmakta. Riske ettiğiniz para ve ne kadar kaldıraç kullandığınız kazanacağınız paranın da miktarını belirliyor. Örneğin Bitcoin'in fiyatının 8900'dan yukarıya çıkacağını tahmin ettiğinizde bu long olarak adlandırılmakta. Dilerseniz işlemden çıkmak için kendinize bir limit belirleyebiliyorsunuz. Bitcoin 9000 dolar olduğunda işlemden çıktığınızda kazancınız da ona göre oluyor. Eğer 10.000 dolarda çıkarsanız daha da fazla kazanmış oluyorsunuz. Ne kadar yüksek kaldıraç kullanırsanız kazanacağınız para da kaldıraç oranı ile çarpılmakta. Ancak elbette bazen işler tersine de gidebiliyor. Long yani yukarı doğru tahmin yaparsanız ancak Bitcoin short yani aşağıya doğru değer kaybederse bir noktada riske ettiğiniz parayı kaybediyorsunuz. Bunda belirleyici unsuz ise yine kullandığınız kaldıraç. Çünkü kullandığınız kaldıraç ne kadar yükselirse kaybetme riskini artıyor.
- Ripple’ın Escrow Cüzdanından Bir Milyar XRP Taşındı
- İngilizler Sokaklara Dökülürken Bitcoin Hala Stabil
- Bitcoin Banka Hesapları Avrupalıların Kullanımına Açıldı
- Samsung, Bitcoin’i Blockchain Cüzdanına Entegre Ediyor
- Monero Nedir? Monero Madenciliği Nasıl Yapılır?
Bitcoin'de Short ve Long işlemi yaparken 8900 dolardan 5 kaldıraçlı bir Long yani yukarı doğru işlem açtığınızda kaybetme eşiğiniz 8400 dolar oluyor. Eğer 10 yani daha yüksek bir kaldıraç seçerseniz bu eşik biraz daha yukarı gelerek 8600 dolar oluyor. Kaldıraç oranı yükseldiği zaman kaybetme eşiği de işleme girdiğiniz Bitcoin fiyatına yakın oluyor. Bitcoin'in ani bir düşüşü kaldırma eşiği yüksekte olduğu için çok daha kolay bir şekilde kaybetmenizi sağlıyor. Elbette bu işlemin tersini de oynayabilirsiniz. Yani Bitcoin'in short olacağını tahmin edip long olduğunda da kaybedersiniz.
Bir önceki yazımız olan "Steemit Nedir? Steemit’e Yatırım Yapmadan Kazanmak Mümkün mü? Steemit Kazandırır mı?" başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.