Parabolic SAR İndikatörü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Parabolic SAR İndikatörü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Parabolic SAR indikatörü her zaman diliminde çalışabilmesine rağmen sıklıkla 15 dakikalık ve 30 dakikalık dilimler arasında çok daha stabil ve net çalışmaktadır.

Kripto para piyasası içinde olanlar analizleri sırasında bir çok indikatör kullanıyorlar. Bu indikatörler elbette kazanmak için yeterli olmuyorlar. Ancak piyasanın mevcut durumu hakkında bilgi verirken aynı zamanda ileriye dönük olarak da çeşitli fikirler verebiliyorlar. Bu indikatörler içinde en çok kullanılanlardan bir tanesi de Parabolic SAR indikatörü. Diğer indikatörlerle karşılaştırıldığı zaman en net sonuçları ortaya koyan indikatörlerin başında gelmekte.

Parabolic SAR İndikatörü Nerede Kullanılır?

Bu indikatöre analizlerin yapıldığı investing.com ya da tradingview.com üzerinden ulaşılabileceği gibi işlem yapılan borsaların siteleri üzerinden de ulaşılabilir. Tek yapılması gereken analiz tablosunun üst kısmında bulunan “Göstergeler” seçeneğine tıklayarak açılan kutuyu indikatörün adını yazıp aktif hale getirmek. Kullanımı oldukça kolay olan bu indikatörün hareketlerini takip ederek ileriye dönük verilere sahip olmak mümkün. Elbette şunu da unutmamak gerekiyor. Bu indikatörler her ne kadar ileriye dönük bilgileri verseler de piyasada gelişen ve dış dinamiklerle alakalı olan hareketler konusunda işlevsiz kalıyorlar. Bir başka deyişle çalışma mantıkları sadece piyasanın kendi içindeki koşulları değerlendirmek üzerine kurulu.

Parabolic SAR İndikatörü Ne Gösteriyor?

Bu indikatöre dikkatli bir şekilde baktığınızda birbirine takip eden ufak noktalar göreceksiniz. İşte bu noktalar trendin o andaki yönünü göstermekte. Hangi zaman dilimini seçerseniz seçin hepsinde büyük çoğunlukla doğru yönü gösteriyor. Buradan yola çıkarak gireceğiniz işlemlerin de yönünü belirleyebilirsiniz. Bununla birlikte RSI indikatörü ile beraber kullanırsanız elde edeceğiniz sonuç doğruya yakın olacaktır.

İndikatördeki noktalar eğer yukarıya doğru bir hareket içindeyse bu trendin yükselişte olduğunu gösterir. Tam tersi noktalar aşağıya doğru olduğunda ise trend aşağı yönlüdür. Çok sık olmasa da bazı durumlarda trend yükselirken noktalar aşağıya doğru ya da tam tersi olduğu durumlar da gözlemlenmektedir.

Bu noktada ise hacim indikatörü kontrol edilebilir. Kaldıraçlı işlem yapanlar işleme girme noktalarını Parabolic noktaların kırıldığı noktalar olarak seçebilirler. Örneğin trend yükselirken noktalar yukarı doğru ve mumların altıyken düşüşe geçtiğinde ise noktalar mumların üst kısmına çıkar. Bu noktada ise short işlem açılabilir. Parabolic SAR indikatörü her zaman diliminde çalışabilmesine rağmen sıklıkla 15 dakikalık ve 30 dakikalık dilimler arasında çok daha stabil ve net çalışmaktadır.

Aynı şekilde uzun sürebilecek kaldıraçlı işlemler için indikatörün Heikin Ashi mumlarıyla birlikte kullanılması tavsiye edilmekte. Bu sayede kısa süreli, kirlilik yaratabilecek mum hareketlerinin de ortadan kaldırılması amaçlanmış. Aynı zamanda trend işlem açtığınız yönün tersine hareket ettiğinde bu hareket de Heikin Ashi mumları tarafından grafiğe yansıtılmıyor ve bu sayede de gereksiz panik yapılmasının önüne geçilmiş oluyor. Heikin Ashi İndikatörü de en Parabolic indikatör kadar sık kullanılan indikatörlerden bir tanesi.

Bir önceki yazımız Kaldıraçlı İşlemlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum