En Çok Kullanılan Kripto Para Hırsızlık Yöntemleri
Hırsızların en çok kullandıkları yöntemlerin başından popüler cüzdanlardan atılıyormuş izlenimi veren mailler geliyor. Bu bankacılık alanında da kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Sunucuları üzerinde bir güvenlik sorunu meydana geldiğini ve erişim bilgilerinize ihtiyaçlarını olduğunu söyleyen dolandırıcılar sayesinde kripto paralarınızı ele geçirebiliyorlar. Unutmamak gerekir ki hiçbir kripto para platformu sizden kişisel hesabınıza ait şifrenizi istemez.
- Samsung Galaxy Watch İncelemesi,Samsung Galaxy Watch Fiyatı nedir?
- Kripto Para Ticareti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Apple Watch Series 5 incelemesi, Apple Watch Series 5 fiyatı nedir?
- Margin Trading Nedir? Nasıl Yapılır?
- Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
Bir diğer kripto para hırsızlık yöntemi ise birilerinin size mail atarak yüklü miktarda kripto para kazandığınızı söylemesi. Kripto paralar ile ilgilenmiyorsanız bu durumun üzerinde durmazsınız. Ancak kripto para sizin için önemli bir yerdeyse ilginizi çekebilir. Ama bu ödülü almadan önce sizden kazandığınız miktarın vergisini ödemenizi istiyorlar. Günümüzde hala bu dolandırıcılığa kanan insanlar var.
En Çok Kullanılan Kripto Para Hırsızlık Yöntemleri
Hackerlar Her Türlü Yöntemi Deniyor
En çok kullanılan kripto para hırsızlık yöntemleri arasında hackerların verilerinize ulaşmak için düzenleyebilecekleri sahte ICO projeleri de mevcut. Adınıza açılan hesaba girdiğinizde karşınıza yüklü bir token miktarı çıkıyor. Sonrasında ise sahte ICO sahipleri yani hackerlar sizde giriş bedelini ödemenizi istiyorlar. Bu sayede hesabınızdaki paraları çekebileceksiniz. Giriş bedelini ödedikten sonra tabi ki muhataplarınız ortadan kayboluyorlar.
Bir diğer hırsızlık yöntemi de kullanıcıları korkutarak yapılmakta. Size gelen bir mailde cüzdan platformunun hacklendiği söyleniyor. Bunun için yeni versiyon yüklendiğini ve ekteki linke tıklayarak bu versiyonu indirmeniz gerektiğinden bahsediliyor. Bu yazılımı indirip cüzdan bilgilerini giren kullanıcılar bir süre sonra cüzdanlarının boşaltıldığını görüyorlar. Bütün bu yöntemlerden kendinizi korumak için size gelen her maile inanmamak, yaptığınız işlemlerin ve sahip olduğunuz yatırımların kontrolünü sıkı tutmak geliyor.
- Bitcoin’de Short ve Long Nedir?
- Steemit Nedir? Steemit’e Yatırım Yapmadan Kazanmak Mümkün mü? Steemit Kazandırır mı?
- AirSwap(AST) nedir? AirSwap ne kadar?
- Kin(KIN) coin nedir, Kin coin nereden satın alınır?
Nisan ayında yükselmesi beklenen kripto paralar hakkında yazdığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.