Kripto İçin Tarihi Oturum! Ripple CEO’su ABD Senatosu’nda Konuşacak

Kripto İçin Tarihi Oturum! Ripple CEO’su ABD Senatosu’nda Konuşacak

XRP yatırımcılarının yakından tanıdığı Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 9 Temmuz’da ABD Senatosu’nda kritik bir oturuma katılacak. Senato Bankacılık Komitesi'nde yapılacak bu toplantı, kripto paralar için dönüm noktası olabilir.

ABD Senatosu, 9 Temmuz’da kripto para piyasasına yön verecek önemli yasa tasarılarını masaya yatırmak için toplanıyor. Gözler ise bu oturumda ilk kez doğrudan senatörlere hitap edecek olan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse üzerinde olacak. Kripto sektöründe net kuralların acil bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Garlinghouse, "dengeli düzenlemelerin hem yatırımcıyı koruyacağını hem de yenilikçiliği teşvik edeceğini" savunuyor.

Oturumda üç önemli yasa tasarısı öne çıkıyor:

  • CLARITY Yasası, kripto paraların menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğunu netleştirmeyi hedefliyor.

  • Anti-CBDC Surveillance State Yasası, merkez bankası dijital paralarının bireysel mahremiyet üzerindeki olası tehditlerine karşı koruma öneriyor.

  • GENIUS Yasası, kripto aracıları, borsaları ve saklama şirketleri için lisanslama sistemi oluşturmayı planlıyor.

Garlinghouse’a, Chainalysis CEO’su Jonathan Levin, Blockchain Association’dan Summer Mersinger ve Harvard Üniversitesi’nden bir akademisyen eşlik edecek. Konuşmacılar, Amerika'nın kripto inovasyon yarışında geri kalmaması için açık, uygulanabilir ve teknolojiyi destekleyen bir çerçevenin gerekliliğini savunacak.

Ripple CEO’sunun ana mesajı net: Kripto şirketleri hangi kuruma tabi olduğunu bilmeli ki yatırımlar yurtdışına kaçmasın, istihdam ABD'de kalsın. Levin’in sunacağı zincir üstü veri analizleriyle teknik deliller sağlanacak, Mersinger ise politika belirsizliklerinin girişimcileri caydırdığına dikkat çekecek.

Kripto piyasalarının yönünü belirleyecek bu oturum, yatırımcılar ve projeler için potansiyel dönüm noktası olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.