Mt. Gox ödeme tarihini yine erteledi

Mt. Gox ödeme tarihini yine erteledi

Mt. Gox kripto para borsası 31 ekimde yapacağını belirttiği ödemeleri bir yıl ertelediğini duyurdu.

Mt. Gox borsası, kripto para dünyasının en önemli ve tarihi borsalarından biridir. 2014'te yaşanan büyük hack saldırısı sonucunda bu borsa, birçok yatırımcının gözünde itibarını kaybetmişti. Ancak Mütevelli Heyeti Başkanı Nobuaki Kobayashi tarafından yapılan son açıklamalara göre, ödeme planlarında önemli değişiklikler meydana gelmiş durumda.

Tokyo Bölge Mahkemesi’nden Ödeme İzni

Kobayashi'nin açıklamalarına göre, Tokyo Bölge Mahkemesi ana ödeme, erken dönem toplu ödeme ve ara ödeme tarihlerini uzatma izni verdi. Bu da demek oluyor ki, alacaklılara yapılacak olan ödemelerin tarihi 31 Ekim 2023'ten, 31 Ekim 2024'e ertelendi. Bu erteleme, birçok alacaklı için sabırsızlıkla beklenen bir süreci daha da geriye itmiş olacak.

Rehabilitasyon Alacaklılarına Müjde

Kobayashi, mütevelli heyeti başkanı olarak rehabilitasyon alacaklılarına yönelik bir açıklamada da bulundu. Açıklamasına göre; kendilerine gerekli bilgileri sağlayan rehabilitasyon alacaklıları için ödemelerin en erken bu sene sonu başlayacağı belirtildi. Bu durum, borsada mağdur olan birçok yatırımcı için olumlu bir haber olarak kabul edildi.

Mt. Gox Borsası'ndaki Bitcoin Hacmi

Bir dönemde, Bitcoin hacminin yüzde 70'ini oluşturan Mt. Gox, 2014 yılında maruz kaldığı hack saldırısı sonucu 850 bin Bitcoin'in çalınmasıyla gündeme gelmişti. Ancak daha sonrasında borsanın unutulan cüzdanlarından birinde 200 bin adet Bitcoin bulunduğu haberi ile piyasalar bir nebze olsun rahat bir nefes almıştı.

Şu an itibariyle borsanın elinde 142 bin Bitcoin, 143 bin Bitcoin Cash ve 69 milyar Japon yeni bulunmaktadır. Bu rakamlar, borsanın halen ciddi bir miktarda kripto paraya sahip olduğunu göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.