Alüminyum folyo kullanmaktan neden kaçınmalıyız? Birçok insan yanılıyor

Alüminyum folyo kullanmaktan neden kaçınmalıyız? Birçok insan yanılıyor

Gıda plastik filmi gibi, neredeyse tüm mutfaklarda streç alüminyum folyo bulunur. Esnek, pratik ve çok yönlü olan bu alet, yiyecekleri bakterilerden korumak ve buzdolabında saklamak da dahil olmak üzere evde çeşitli amaçlar için kullanılır. Ayrıca aşırı sıcaklıklara dayanma, yemeklerimizi sıcak tutma, gıdaların lezzetini koruma ve içeri nem veya koku sızmasını önleme özelliğine sahiptir. Çoğu insan gibi, muhtemelen yiyeceklerinizi o gümüş folyoya sarar ve dondurucuya koyarsınız. Bunun dışında birçok araştırmaya göre, bu yöntem risksiz değildir. Alüminyum folyonun neden yiyeceklerinizi dondurucuda saklamak için en uygun malzeme olmadığını öğrenin.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesine göre alüminyum folyo, bu metalin küçük parçacıklarının paketlenmiş gıdaların kalbine göç etmesine ve böylece vücudumuza girmesine neden olabilir. Bu nedenle bu tür ambalajlar sağlığa toksik olabilir. Küçük dozlarda kullanmak daha iyidir. Yiyecekleri dondurmak için kullanmaktan kaçınmak özellikle tercih edilir.

Yiyecekler neden dondurulmadan önce alüminyum folyoya sarılmaması gerekir?

Mutlak olarak, çok soğuk sıcaklıklara dayandığı için alüminyum folyo, yiyeceklerinizi dondurucuda saklamak, lezzetini korumak ve diğer ürünlerin kokularını engellemek için ideal bir seçenek olacaktır. Bununla birlikte, çok sayıda çalışma, belirli gıdalarla, özellikle asitli ve tuzlu olanlarla temas halinde, buz kristallerinin oluşabileceğini ve gıdayı kirletme riski taşıyan alüminyum iyonları açığa çıkarabileceğini göstermiştir. Bunun nedeni, asitliğin alüminyumu daha hızlı emme eğiliminde olmasıdır. Bu potansiyel olarak toksik partiküller yiyeceklere nüfuz ederek vücuda zararlı olabilir ve hastalığa neden olabilir.

Ayrıca, alüminyum folyoya sarılmış taze pişmiş gıdaların dondurulması da önerilmez. Çünkü hala sıcak olan sıcaklık, bu ince tabaka ile etkileşime girme ve metal parçacıkların gıda ile karışmasına neden olma riskini taşır.

Bununla birlikte, gerçek bir sağlık uyarısı olmadığından, alüminyuma bu potansiyel olarak toksik maruziyet kalifiye olmalıdır. Dolayısıyla bu, alüminyum folyonun kullanışlılığını tamamen dışlamak değildir. Aslında soğutmak için yani buzdolabında saklanan yiyecekler için çok pratik. Ayrıca, buz kristalleri oluşturmadan kuru ve düşük nemli gıdaların soğutulması için büyük talep görmektedir.

Eğer gerçekten belirli yiyecekleri dondurmak için kullanmak istiyorsanız, her şeyden önce uzun sürmeyen hızlı dondurmayı tercih edin.

Çevreyi korurken gıdaları alüminyum folyo olmadan nasıl korursunuz?

Bildiğiniz gibi ekolojik sorunlar karşısında yeşil önemler birkaç yıldır gerekliydi. Daha sağlıklı ve daha az toksik bir çevre için, atılabilir kültürü mümkün olduğunca çabuk terk etmeye çalışmalı, israfı azaltmalı ve daha sürdürülebilir alternatiflere odaklanmalıyız.

Ayrıca, gezegeni kurtarmaya kendi ölçeğinizde katılmak için, yiyecekleriniz plastik sargı veya alüminyum folyo olmadan dondurulabilir. Pamuk, cam veya kağıt kumaş kullanmak gibi geleneksel seçenekler vardır. Platin silikon torbalar gibi daha da yeni yöntemler.

Cam kaplar, yiyecekleri dondurucuda saklamak için çok iyi bir seçenektir. Cam kokuları, renkleri veya tatları almaz. Bonus olarak, dayanıklıdır, %100 geri dönüştürülebilir ve yiyeceklere bulaşma riski yoktur.

Silikon torbalar da oldukça kullanışlıdır. Yapışmaz oldukları için her türlü yiyeceği dondurmak için mükemmeldirler. Bu nedenle, tek kullanımlık plastik dondurucu poşetler için en mantıklı alternatiftir.

Paslanmaz çelik kaplar ayrıca pişmiş gıdaların veya meyve ve sebzelerin dondurulması için de uygundur. Bonus olarak, patlama riski yoktur.

Bilmekte fayda var: Sağlığınızı korumak için sadece çok kaliteli yiyecekleri dondurun. Çözülmüş gıdaları asla tekrar dondurmamanız gerektiğini unutmayın, çünkü bu onların bakteri içeriğini arttırır. Ve bu aynı zamanda önceden pişirilmiş yiyecekler için de geçerlidir. Pişirme ısısı patojenleri öldürse de, yanlış dondurma bakterilerin yeniden büyümesine neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.